آنانی که درک کرده اند خداوند انسان را ”توانگر“ می خواهد، توانگری را موهبتی معنوی که میراث الهی است می دانند، لذا از آسایش خاطری خاص بر خوردارند و هیچگاه آنرا از زندگی معنوی خود جدا نمی کنند.
زندگی هر انسانی ”آئینه اندیشه“های اوست زیرا همه چیز، نخست در اندیشه به انجام می رسد و از آن طریق است که می تواند جوهر غنی و بیکران درون و پیرامون خود را بیآفریند، لذا می گویند شکست یا پیروزی انسان، ثمره” اندیشه“ اوست، زیرا این اندیشه آدمی است که فزونی و نشو و نما و کامیابی و دوست و شوکت و ثمرات نیــکو به بار می آورد و یا بالعکس…
بنابراین تأمل و تفکر در ”کیفیت“ و قدرتِ اندیشه بسیار مهم است، زیرا انسان با آگاهی و هوشیاریِ ”اندیشه“ است که می تواند به آرزوهای خود جامه عمل بپوشاند و از همه مشکلاتِ اقتصادی، روانی، اجتماعی، اخلاقی و … نجات یافته به آرامش، تندرستی، شادمانی و موفقیت و پیروزی، که نشانگر میزان توانگریِ اندیشه انسان است دست یابد.
پس آگاهی از اینکه تمامی عوامل تحوّل و تجدید حیات در انسان و زندگی او، پیشاپیش در ”درونِ خود“ اوست بسیار ضروریست و اینکه باید به فعل در آید تا جهان را روشن گرداند. درست مانند یک ”دانه“ که باید اتفاقاتی رخ دهد تا به یک گل زیبا تبدیل شود. انسان هم اگر ایمان داشته باشد با اندیشه هایش می تواند کلید اوضاع و شرایط زندگی خود را متحول نماید. البته به شرطی که برای رسیدن به خواسته هایش تلاش نموده و صبور باشد.
پس درون خود را ”سرچشمه“ وجود خود بدانید و نیروهای مغناطیسی درون را نه به زور، که با ساختِ ”جایگاهِ ذهنیِ وجدآور“ و ”امیـــد“ و ”انتظارِ توانگرانه“ در خود بیافرینید و بدانید که با این کار و ”خدمت به دیگران“، همه موهبت های نیکوی عالم را مانند رشد، برکت، شادمانی، کامیابی، و تعالی را شتابان به سوی خود می کشانید. (پس مباد که به فقر و ناتوانی اندیشه کردن) بلکه توجه و ایمان داشته باشید که هیچ کس و هیچ چیز نمی تواند شما را از این اندیشه و انتظار باز دارد چنان که هیچ کس و هیچ چیز نمی تواند در ازای هیچ، چیزی بستاند اما با بخشش و ایثار می توان صاحبِ عالی ترین موهبت ها شد، بنابراین خود را نیازمند ندانید بلکه دولتمند بخوانید. حال به تفکرات و دغدغه هائی که در ذهنتان دارید توجه کنید و بدانید شما همانی هستید که می اندیشید. آیا می دانید آنچه که به صورت اندیشه و احساس و تصاویر ذهنی و کلامی از خود بیرون می فرستید همان را بسوی خود جذب می کنید؟. پس اگر می خواهید متعالی و رشد یافته تر گردید به آنی که می خواهید باشید بیاندیشید، زیرا چگونه اندیشیدن انسان، چگونه زیستن و جایگاه و منزلت او را نشان می دهد، بعبارت دیگر با شناخت و آگاهی از استعدادها و سرمایه ها و قدرت های عظیمی که انسان دارد و با اتصال ذهن خود به آن ها، می توان به جایگاه والای انسانی خود رسید.
برای این تغییر و تحول بهتر است پنج عامل را همواره مدّ نظر داشته باشید تا بتوانیم پنج مرحله بعدی را دقیقاً طی نمائیم. اما آن پنج عاملی که باید مدّ نظر داشت:
۱ـ احساس نیاز به توانگری که میراث الهی است و میل به تغییر که موهبتی معنوی و مطلوب انسانی است.
۲ـ آگاهی از اینکه میلیونها نفر در سراسر دنیا زندگی خود را آن گونه که می خواستند تغییر دادند، پس من هم می توانم و مسئولم که انسان ”مطلوبی“ باشم.
۳ـ تعامل و دوستی با کسانی که تغییر نموده و یا به دنبال تغییرند.
۴ـ آگاهی از این که با روش و شیوه هائی، می توان به هدف و توانگری رسید.
۵ ـ مرور و باز نگری مؤثر تغییرات و تشویق و تقویت پیشرفت های موفقیت آمیز
در قسمت بعد پنج مرحله بعدی را توضیح خواهیم داد.